Milka Forcan

Ekonomista i poslovna žena iz Beograda

Milka Forcan

Ekonomista i poslovna žena iz Beograda

Biography

Tokom dve decenije duge karijere radila je i usavršavala se u međunarodnoj trgovini, finansijama, marketingu i odnosima sa javnošću,  sarađujući i učeći posao od vodećih svetskih kompanija iz oblasti farmacije, automobilske industrije, široke potrošnje, prehrane, hemijske industrije, mode i sportske opreme. Bogato iskustvo stekla je i kroz saradnju sa vodećim lobističkim i konsultantskim firmama iz Brisela, upoznajući strukturu i mehanizme rada evropske administracije. Neke od njenih inicijativa i realizacija u Briselu ostale su zapazene i skrenule su pažnju na srpsku privredu u centru evropskog odlučivanja, Evropskoj Komisiji i pre zvaničnih, državnih aktivnosti.

Neke pak druge inicijative oko kojih se svesrdno angažovala, kao što je značaj brendiranja Srbije nisu naišle na šire razumevanje i bila je prinuđena da od njih odustane. Kaže da joj nije žao što je uložila veliki napor ali joj je žao što po tom pitanju nije ni do danas ništa učinjeno.

Oblast obrazovanja i stalnog usavršavanja vidi kao prioritet i rešenje mnogih problema. Zato se I sama angažuje u ovom pravcu i pored saradnje sa prestižnim italijanskim Univerzitetom Bocconi i njihovom školom menadžmenta čiji je ekskluzivni partner razvija programe stručnih usavršavanja i obuka iz različitih oblasti.

Od brojnih nagrada i priznanja kojih je bilo tokom njene karijere ističe da joj je najveći kompliment kada od mladih ljudi, posebno devojaka, dobije iskreno priznanje da im je poslužila kao uzor i pružila motivaciju da studiraju i želju da ostvare sopstvenu karijeru i uspeh na poslu.

 

 

 

 

 

 

All session by Milka Forcan