José Cordeiro, MBA, PhD

Direktor Millennium Project

José Cordeiro, MBA, PhD

Direktor Millennium Project

Biography

Jose je međunarodni saradnik Svetske akademije nauka i umetnosti, izvršni direktor Ibero-američke Futurističke mreže (RIBER), direktor projekta Millennium Project i HumanitiPlus, osnivač fakulteta Univerziteta Singulariti u istraživačkom parku NASA, Silicijumska dolina, i bivši direktor Kluba Rim (poglavlje Venecuele), the World Transhumanist Association i Extropy Institute.

Predavao je i na Fakultet Instituta za razvoj ekonomije IDE – JETRO u Tokiju, Japan, Institutu za fiziku i tehnologiju u Moskvi (MIPT) i Visokoj školi ekonomije (HSE) u Rusiji.

Jose je studirao inženjering na Institutu za tehnologiju u Massachusettsu (MIT) u Kembridžu, MA, ekonomiji na univerzitetu Georgetovn u Vashingtonu, menadžmentu u evropskoj poslovni školi INSEAD u Fontenbeluu, u Francuskoj i nauke na univerzitetu Simon Bolivar u Caracasu, Venecuela. On je vodeći stručnjak za tehnološke promene i buduće trendove. 

Objavio je više od 10 knjiga na 5 jezika i pojavio se u programima sa BBC-om, CNN-om, Discoveri Channel-om i Kanalom istorije, među mnogim drugim međunarodnim medijskim intervjuima.

Član je Sigma Ksi (SX), Tau Beta Pi (TBP) i Beta Gamma Sigma (BGS) častnih društava, i dobitnik je mnogih nagrada, uključujući i Špansku nagradu za zdravlje od strane Instituto Europeo za promovisanje istraživanja o dugovečnosti i produženju života.

All session by José Cordeiro, MBA, PhD